THE ARC, EN UNIK BESØKSOPPLEVELSE I ARKTIS

Etter å ha gjennomført en vellykket mulighetsstudie er Arctic Memory begeistret for å lansere resultatet, - et svært unikt og helt nytt besøkssenter for bevaring i Arktis - The Arc.

Beliggende i det spektakulære og unike landskapet i Longyearbyen på Svalbard. designet av de verdenskjente arkitektene, Snøhetta og det erfarne design- og fortellerbyrået, Tellart, vil The Arc være et åpent, attraktivt og inkluderende knutepunkt i Longyearbyen, der lokale og besøkende kan både lære og bli inspirert.

I samarbeid med Piql, Global Crop Trust og Nordisk Genressurssenter (NordGen), vil besøkssenteret tilby interaktive muligheter for å kunne utforske og lære av Svalbards verdensledende institusjoner innen bevaring; Arctic World Archive som tar sikte på å bevare verdens digitale arv, og Svalbard Globale Frøhvelv, verdens største sikre frølager, - ved hjelp av innovative digitale og virtuelle opplevelser.

I tillegg vil besøkssenteret gi publikum innsikt i hvordan Svalbards spesielle geologi og natur har utviklet, forvandlet seg -og bevart seg selv gjennom hundrevis av millioner av år, i samarbeid med Naturhistorisk museum og Jørn Hurum.

Med formål om å fremme bærekraftig turisme og opplevelser i Longyearbyen, inkludert selvkjørende miljøvennlig transport til og fra besøkssentret, har The Arc blitt designet for å kunne nyttiggjøre seg av solenergi og for å i minst mulig grad ha noen negative innvirkning på omgivelsene.

Administrerende direktør for Arctic Memory, Katrine Loen Thomsen, uttrykker med begeistring at The Arc tilbyr rike muligheter for både lokale beboere, skoleelever og studenter samt for de tilreisende.

"Svalbard Globale Frøhvelv, Arctic World Archive og Svalbard inneholder hver for seg fascinerende historier om bevaring, men disse historiene er utilgjengelige for publikum, nedpakket mellom fossile lag og lagret dypt i permafrosten", utrykker hun.

"Besøkssenteret vil gjøre disse unike historiene tilgjengelige på en ny og innovativ måte - i en banebrytende bygning beliggende på en spektakulær tomt i den arktiske naturen med en fantastisk utsikt .

Prosjektet går nå inn i neste fase som inkluderer det nødvendige planarbeid, videre lokalt engasjement samt å sikre finansiering for videre utvikling og bygging.

Om alt går etter planen, vil The Arc kunne ønske de første besøkende velkommen i 2022.