Foto: Marcela Cardenas

VÅR AMBISJON

Både bevaring av frø (med tilhørende data/informasjon) samt bevaring av verdens digitale kulturarv- og hukommelse spiller på lag med det Svalbard byr på; et geopolitisk og geologisk stabilt område, en demilitarisert sone, beliggende langt unna verdens konflikter – og med et kaldt og relativt tørt klima.

Tanken er også at besøkssenteret skal være et sted som barn, unge og studenter i Longyearbyen kan bruke aktivt både gjennom undervisningen på skolen og i fritiden.

Senteret er tenkt plassert i fjellsiden mellom Svalbard Globale Frøhvelv og den nedlagte Gruve 3 hvor Arctic World Archive befinner seg.

Senteret vil ha et fantastisk panorama fremover mot Isfjorden og bakover mot det særegne Platåberget. Dette panoramaet vil gi en unik naturopplevelse som viser en fascinerende naturhistorisk og geologisk fortid om hvordan Svalbard har bevart seg selv.

Det er også planlagt at besøkssenteret skal huse et produksjonssenter for Arctic World Archive. Besøkssenteret vil bidra med helårs høykompetente og teknologisk orienterte arbeidsplasser.